Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Atenție, șoferi! Se modernizează pasajul Bucium!

Atenție, șoferi! Se modernizează pasajul Bucium! Contractul de finanțare pentru modernizarea pasajului Bucium a fost semnat recent în București, în prezența Ministrului Dezvoltării, Adrian Veștea. Municipiul Iași va beneficia de o finanțare substanțială de 51.798.000 de lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru proiecte de infrastructură.

Modernizarea infrastructurii pasajului suprateran Socola va fi realizată de asocierea Conest SA – Arcada Company SA. Proiectul de modernizare va cuprinde reabilitarea pasajului, extinderea numărului de benzi de circulație de la patru la cinci (două benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Socola – Centru și trei benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Centru – Socola) și construirea a două trotuare pietonale de 2 metri lățime. De asemenea, se va realiza creșterea gabaritului și a clasei de încărcare a pasajului. Construit în anul 1960, pasajul are o lungime de 450,70 metri. Suprafața carosabilului modernizat va fi de 10.560 metri pătrați, iar a trotuarelor modernizate va fi de 1.750 metri pătrați.

Alte investiții în infrastructura rutieră din Iași

Pe lângă această investiție, lucrările de modernizare a străzii Aurel Vlaicu, între intersecția cu străzile Ion Creangă și Ignat și limita administrativă a Municipiului Iași, au fost deja finalizate în anul 2022, finanțate de la bugetul local cu suma de 11.670.772,60 lei.

Citește și: Cel mai scurt drum Iași-Botoșani a fost finalizat.

Modernizarea străzii Aurel Vlaicu a inclus două tronsoane, unul cu linie de tramvai, cu o lungime de 2.367 metri. Al doilea tronson fără linie de tramvai, cu o lungime de 538 metri. Podul Aurel Vlaicu a fost demolat și reconstruit în cadrul aceluiași contract.

Aceste investiții vin în completarea lucrărilor incluse în proiectele cu finanțare europeană „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”, cu o valoare totală de 104.022.631,88 lei, și „Reabilitare cale de rulare tramvai Limita municipiului Iași – Rond Dancu”, în valoare de 13.779.819,32 lei. Prin aceste proiecte de modernizare, se urmărește îmbunătățirea infrastructurii rutiere și tramvaiere din Iași, contribuind astfel la dezvoltarea urbană și la asigurarea unui mediu mai accesibil și sigur pentru cetățeni.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/0f8cf33b5e471960c5dcd235990802cf.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130