Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Aur pentru România la box

Campionatul European de box de la Ploiești, competiție organizata de FR Box în parteneriat cu Primăria Ploiești și CSM Ploiești, și-a consumat ultima gală a sferturilor de finală în competiția fetelor. România a mai cucerit încă 4 medalii ieri, ajungând la un total de 10 la feminin. Trigoș Bucur Rocio (54 kg) – victorie cu 5-0 în fața albanezei Kuci Arba, dinamovista Mirela Cojocaru (57 kg) – victorie cu 5-0 în fața istrailencei Malak Fashfsha, Amalia Țugui (63 kg) – victorie cu 5-0 în fața azerei Ozlam Hasanova și Eliza Șopterean (66 kg) – victorie prin RSC în fața sportivei din Kosovo Orinda Xhakli, au dus echipa României la o performanță istorică. 10 medalii la feminin.

Responsabili pentru acest succes sunt antrenorii Adrian și Mihaela Lăcătuș, Constantin Gălbenușe și Luminița Turcin. La aceste 10 medalii se adaugă cele două obținute la masculin.

Câștigătorii la box masculin

Echipa României de băieți, prezentă cu 9 sportivi în sferturile de finală, a avut primele 3 meciuri, toate foarte dificile. Matei Nastasiuc (80 kg) a reușit o repriză, a treia foarte bună, care a făcut diferența în meciul cu letonul Nikita Prohovskis. 3-2 decizie pentru Nastasiuc, un sportiv care promite mult pentru viitor. Tot cu 3-2 a câștigat și Leon Majer (plus 80 kg), în fața slovacului David Zahradnicek. Deși a început prima repriză foarte bine, cu scorul 5-0, Majer a avut dificultăți în repriza a doua.

Citește și despre: Legenda ”Pietrei Dracului” din Durău.

Ultimele 2 minute au făcut diferența și Majer a adus României a 12-a medalie. Din păcate, Mario Teodosescu (75 kg) a pierdut cu 0-5 în fața grecului Ioannis Poumpouridis. Șase băieți vor boxa în sferturile de finală, printre ei aflându-se ploieșteanul Fabian Stroe și Iesanul Boncu Nicholas.

”Este un record pentru România. Avem loturi puternice atât la băieți, cât și la fete. Este normal să ne impunem în astfel de competiții”, a declarat Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...

mai 16, 2024

Regulile privind vânzarea de fructe și legume...