Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Autostrada A7: primele victime. Patru morți și cinci răniți

Autostrada A7: primele victime. Patru morți și cinci răniți. Muncitorii care lucrau la autostrada A7 la Călimănești, județul Vrancea, cel mai probabil ar fi atins o magistrală de gaz care a explodat. Patru muncitori au fost găsiți carbonizați de echipele de salvare, iar alți cinci angajați sunt răniți. Doi dintre aceștia s-au ales cu arsuri grave.

„La ora 01:12, Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare, în localitatea Călimăneşti, pentru o explozie urmată de incendiu la o conductă de gaze. S-a activat Planul roşu la ora 01,53.

SAJ Vrancea a alocat cinci echipaje tip B în zona incendiului. Primele cinci victime s-au deplasat cu mijloace proprii la CPU Adjud. Trei victime au fost internate în spital.  Pentru două victime s-a solicitat transferul din CPU Adjud către aeroportul Bacău cu echipaje SAJ de urgenţă tip C2. O victimă conştientă, de sex masculin, în vârstă de 61 ani, cu arsuri pe o suprafaţă de 65% din corp, a fost preluată de echipajul SAJ cu medic şi transportată la Aeroport Bacău, unde a fost preluată de un elicopter SMURD pentru transport la Spitalul «Bagdasar Arseni» din Bucureşti. 

citește și: Cisterne cu GPL ascunse în zona Bazarului din Iași

A doua victimă, conştientă, de sex masculin, în vârstă de 53 de ani, cu arsuri pe o suprafaţă de 40% din corp, a fost preluată de al doilea echipaj SAJ cu medic şi transportată la Aeroportul Bacău, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD pentru transfer la Spitalul Floreasca Bucureşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Gabriela Moroş, citat de Agerpres. 

Incendiul a fost lichidat

La faţa locului au intervenit mai multe autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD, o autospecială de transport persoane şi victime multiple a ISU Vrancea şi cinci ambulanţe ale SAJ Vrancea.

Alimentarea cu gaze naturale nu a fost întreruptă la Focşani, Adjud şi Odobeşti.

Incendiul a fost lichidat după circa trei ore. 

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

decembrie 1, 2023

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a comunicat că,...

decembrie 1, 2023

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare...

decembrie 1, 2023

Două orașe din Germania, Dusseldorf, respective Stuttgart,...

noiembrie 30, 2023

Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a intrat în...