Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Azilele de bătrâni se vor transforma în întreprinderi sociale

Azilele de bătrâni se vor transforma în întreprinderi sociale. Ministrul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de lege care vizează societățile comerciale ce administrează azilelor și centrele pentru persoane vârstnice . Potrivit proiectului de lege, azilele nu vor mai putea fi afaceri cu profit, ci întreprinderi sociale. Acest lucru ar putea duce la închiderea multor astfel de centre.

În România funcționează acum 745 de cămine pentru persoane vârstnice. Dintre acestea peste 200 sunt societăți cu răspundere limitată, jumătate dintre acestea funcționând în București și Ilfov. Prin modificările legii, aceste cămine trebuie să se transforme în întreprinderi sociale. Așadar, administratorii vor fi obligați să reinvestească 90% din profit în dezvoltarea centrului.

Citește despre: Angajări la Căminul de Bătrâni „Sf. Constantin şi Elena” din Iaşi.

Cerasela Măciucă, Asociaţia Directorilor Instituțiilor pentru Vârstnici, a declarat pentru ProTV că „Legea, în forma actuală dorește să elimine tot ce înseamnă acești operatori economici care au un anumit profil și ar dori ca tot ce se licențiază să se licențieze parte non-profit și anume asociații și fundații.”

În cazul în care legea va fi aprobată cei care sunt deja licenţiaţi vor putea funcționa sub aceeași formă, de SRL, până la expirarea licenței, adică maxim 5 ani, după care vor fi obligați să îşi ia licența pentru întreprindere socială.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

decembrie 8, 2023

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de...

decembrie 7, 2023

Căutați documentele necesare pentru recalcularea pensiei? Conform...