Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Banca Transilvania din România a cumpărat OTP Bank România pentru suma de 347,5 milioane de euro

Banca Transilvania a oficializat vineri achiziționarea OTP Bank România. Asta alături de subsidiarele sale de leasing și gestionare a activelor, pentru un total de 347,5 milioane de euro. Anunțul a fost făcut public pe Bursa de Valori București.

Decizia de vânzare a subsidiarei din România a fost luată de către OTP Group, compania mamă ungară, care a considerat că nu mai poate extinde operațiunile prin achiziționarea altor bănci, iar o creștere organică ar fi fost costisitoare.

După negocieri îndelungate pe parcursul a mai multor luni, Banca Transilvania a finalizat tranzacția. OTP Bank România ocupa locul zece pe piața bancară locală, având o cotă de piață de 2,8%.

Cu o poziție solidă în topul celor mai mari bănci și un portofoliu concentrat de clienți, în special în segmentul IMM-urilor, mai multe bănci au arătat inițial interes pentru achiziție. Cu toate acestea, competiția a fost redusă la Banca Transilvania și Raiffeisen.

Vezi și: Guvernul propune o reducere semnificativă a valorii tichetelor din programele Rabla și a subvențiilor pentru panouri fotovoltaice.

Prețul oficial al tranzacției a fost stabilit la un multiplu de 0,75 față de activele nete deținute de OTP Bank.

Banca Transilvania a realizat patru achiziții majore în ultimul deceniu – Volksbank, Banc Post, Idea Bank și acum OTP – consolidându-și astfel poziția de lider pe piața bancară din România. Asta cu o cotă de piață care se apropie acum de 23%.

Pe Bursa de Valori București, acțiunile BT au înregistrat o creștere de 0,08% la ora 16:30. Capitalizarea bursieră a BT este de 19,886 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 4 miliarde de euro.

Principalul acționar al Băncii Transilvania este reprezentat de fondurile de pensii de tip Pilon II, în care aproximativ 8 milioane de români își investesc economiile.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

februarie 12, 2024

15 spitale nu pot raporta servicii medicale...

februarie 12, 2024

Un cioban din România s-a văzut nevoit...

februarie 12, 2024

Redeschiderea combinatului este programată pentru toamna acestui...