Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Bani de combustibili pentru fermieri

Bani de combustibili pentru fermieri. Ministerul Agriculturii anunță că fermierii care au cultivat anul trecut cereale vor primi un sprijin financiar. Acesta este de 2 lei/litru de motorină. Sunt mai multe criterii pentru a primi acest ajutor.

Vor primi acest sprijin de urgenţă fermierii, indiferent de forma de organizare, care au depus o cerere unică de plată în anul 2022. Cererea trebuie să fie pentru o suprafaţa de minimum 1 hectar, în cadrul ajutorului naţional tranzitoriu 1, pentru una sau mai multe dintre culturile de porumb, orz, rapiţă, floarea-soarelui. În plus, anul aceasta trebuie să depună și o cerere de plată pentru intervenţiile din sectorul vegetal.

Citește și: APIA eliberează adeverințe fermierilor.

Valoarea sprijinului sub formă de grant este de 2 lei/litru de motorină. În total, banii ajung pentru aproape 153 de milioane de litri de motorină, susține Ministerul Agriculturii.

Instituția susține că este în desfășurare și „Programul de rambursare a accizei la motorină”. Unii fermieri au primit deja, pentru anul trecut, 1,63 lei/litrul de motorină utilizată în agricultură.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/ade008f3d200aa6875a7d16f97f92290.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130