Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Bani pentru iluminatul public la sate

Peste 5 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru iluminatul public din satele județului. Banii sunt de la Agenția Fondului de Mediu, dar și din bugetele locale. Lucrările vor începe din această toamnă în 30 de comune. Suma minimă alocată unei comune este de 400.000 de lei și maximă de 1,1 milioane de lei, în funcție de numărul de locuitori. Primăriile vor investi sumele obținute în modernizarea sistemelor de iluminat. Înlocuirea corpurilor care au un consum ridicat de energie electric se va face cu cele tip LED. De asemenea, banii pot fi folosiți pentru achiziționarea de sisteme inteligente care reglează fluxul luminos.

Pentru acest program, finanțarea se acordă în procent de maximum 90 la sută din cheltuielile eligibile și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți. Printre comunele în care primarii vor investi bani în iluminatul public se numără Costuleni, Ipatele, Tătăruși, Șipote, Gropnița, Oțeleni, Andrieșeni, Popești, Heleșteni și Mircești. Dosarele au fost despuse încă din anul 2020. Una dintre primăriile din Iași unde se investesc bani în iluminatul public stradal este Holboca.

Citește un al articol: Ajutoare date de stat pentru crescătorii de bovine.

Peste 700 de corpuri de iluminat noi vor fi montate pe stâlpii stradali din comună. Valoarea estimată a contractului este de 1.893.231 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. Conform proiectului, se va interveni în satele Dancu, Holboca, Cristești, Orzeni, Rusenii Vechi, Rusenii Noi și Valea Lungă.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram, respectiv pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile importante!

aprilie 19, 2024

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate...

aprilie 19, 2024

Noaptea trecută, pasagerii unei aeronave au trăit...

aprilie 19, 2024

Conform ABC News, Israelul a efectuat un...