Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Barul fostului deputat Daniel Oajdea, pus la pământ

După 12 ani de procese, barul Hello al fostului deputat Daniel Oajdea a devenit istorie. Deoarece ocupa ilegal spațiul din campusul Tudor Vladimirescu, barul a fost dărâmat, prezintă ZDI.

În primăvara lui 2000, firma ex-parlamentarului, Concurs SRL, a încheiat cu UTI, reprezentată pe atunci de rectorul Mihai Crețu, un contract privind închirierea unui teren de 50 mp, situat la sud de căminul T2, pe str prof. dr. Grigore Alexa, pe care și-a amenajat o simplă tonetă. Ulterior, când Oajdea a intrat în politică și a apucat funcții din ce în ce mai mari, și suprafața de teren a crescut în mod simțitor.

Vezi și: Trei polițiști și un suspect, retinuți pentru luare de mită în Pașcani.

Pe 315 mp, Oajdea  și-a ridicat ulterior un ditamai barul, cu terasă din zidărie și alte acareturi, denumit Hello. Conform unui expert tehnic, barul nu ar fi respectat autorizația inițială eliberată de Primărie. Aceea de ridicare a unei construcții provizorii, și, cu de la sine putere, s-ar fi extins nepermis de mult. Cel care a cerut rezilierea contractului și demolarea restaurantului a fost Ion Giurmă, fost rector al UTI.

Nu o dată, în timpul proceselor, Oajdea a spus că va cere despăgubiri două miliarde de lei dacă i se dărâmă barul. Astăzi, la final de procese, buldozerele universității au ras barul Hello din campus. În zonă se are în vedere extinderea și amenjarea unui parc între căminele T1 și T2. Acesta a fost inaugurat anul trecut cu ocazia Zilei Campusului.
Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...