Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Buget record pentru programul Casa Verde

Buget record pentru programul Casa Verde. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat alocarea unui buget record pentru Casa Verde Fotovoltaice 2024, de două miliarde de lei. Asta conform unui comunicat emis de instituție. Interesul semnificativ al românilor pentru acest program a determinat majorarea fondurilor. Programele Rabla Plus și Casa Verde vor beneficia de alocări financiare record în 2024. Adrian Neculăescu, șeful AFM, a explicat că decizia de a suplimenta bugetele a fost luată datorită cererii ridicate din partea consumatorilor din România.

Sumele alocate pentru aceste programe sunt de:

  • un milion de lei pentru Rabla Plus
  • două miliarde de lei pentru Casa Verde Fotovoltaice

Programul Casa Verde Fotovoltaice are drept scop principl să încurajeze românii să își instaleze panouri fotovoltaice pentru a produce energie electrică. Energia generată de aceste panouri este utilizată în gospodăria proprie, iar surplusul neconsumat este livrat în rețeaua energetică națională. Energia electrică livrată în rețea este scăzută din factura de consum sau este decontată către proprietarul care devine astfel prosumator.

Vezi și: Locuitorii din zonele rurale care participă la programul „Casa Verde Fotovoltaice” vor să instaleze panourile.

În 2023, fondurile alocate pentru Casa Verde Fotovoltaice au fost epuizate în timp record de la lansare, în doar câteva minute, conform declarațiilor lui Laurențiu-Adrian Neculăescu, președintele AFM. Numărul beneficiarilor se estimează a depăși 100.000 de familii în 2024, având în vedere condițiile minime necesare pentru a aplica. Articolul complet pe :

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...