Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Burse mărite pentru elevi

Elevii vor primi din toamnă burse mai mari, potrivit noii legi a învățământului preuniversitar. Bursele pot fi suplimentate pe parcursul anului școlar și cu alte sume alocate de primării sau obținute de unitățile de învățământ din activități reglementate prin lege. De asemenea, vor fi introduse bursele tehnologice în liceele de profil, cele de performanță pentru olimpici și bursele pentru mamele minore care continuă studiile.

Citește și: Fără meditații cu elevii de la clasă.

Vor fi patru tipuri de burse: de merit, socială, tehnologică și de excelență pentru olimpici. Potrivit noilor reglementări, bursa de medic crește de la 200 la 450 de lei. Bursa socială ajunge la 300 de lei și aceeași sumă se va acorda și pentru bursa tehnologică. În privința burselor de excelență pentru olimpici, acestea pornesc de la 700 de lei pe lună în cazul premiilor obținute la nivel național. Acestea pot ajunge până la nivelul salariului minim brut pe economie, care în acest an este de 3.000 lei.

Legea învățământului prevede burse de 700 de lei lunar și pentru mamele minore reintegrate într-o unitate de învățământ. Tot de la bugetul de stat vor putea fi acordate burse și pentru elevii din școlile particulare și confesionale, pentru rezultate excelente la învățătură. De asemenea, bursele sociale și cele tehnologice se pot cumula cu orice tip de bursă. Banii acordați elevilor pot fi suplimentați cu sprijinul primăriilor sau prin activități desfășurate de unitățile de învățământ.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!