Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Câciu: În a doua jumătate a lunii februarie se va realiza prima reîncărcare a cardurilor sociale

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a comunicat duminică, la Alba Iulia, că prima tranșă de vouchere sociale din acest an va fi distribuită în a doua jumătate a lunii februarie. Acest anunț vine în contextul unei necesare actualizări a bazei de date. Dat fiind că venitul eligibil a fost crescut la 2.000 de lei pentru persoanele care pot beneficia de aceste vouchere.

„În 2024, vor exista șase tranșe. Prima tranșă va fi acordată la sfârșitul lunii februarie, iar precizez că voi face o declarație publică pe acest subiect. Asta atunci când normele vor fi adoptate, probabil săptămâna viitoare. Tranșa din februarie va fi distribuită după mijlocul lunii februarie.

Vezi și: De astăzi, se pot ridica tichetele sociale pentru pensionari.

De ce? Deoarece am mărit plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei față de anul trecut, când acesta era de 1.700 de lei. În urma acestei modificări, eligibilitatea trebuie reevaluată pentru toți cetățenii cu venituri până în 2.000 de lei. Mai mult decât atât, avem nevoie de actualizarea bazelor de date de la Ministerul Muncii. Ajustate în urma indexării pensiilor de la 1 ianuarie 2024″, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Câciu a informat că următoarea alocare de fonduri pentru cardurile sociale va avea loc în aprilie, iar până la sfârșitul anului vor fi șase tranșe, fiecare în valoare de 250 de lei. Ministrul a subliniat că aproximativ 2,5 milioane de cetățeni vor beneficia de aceste carduri sociale destinate achiziționării de alimente și mese calde.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

iulie 15, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții...

iulie 15, 2024

Seceta afectează culturile agricole. Culturile agricole din...

iulie 15, 2024

In iunie 2024, inflația în România a...

iulie 15, 2024

Spania a învins Anglia cu 2-1 (Nico...