Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Cel mai mare aeroport din Moldova

Mai mult de 31.000 de metri pătrați, trei niveluri, șase filtre de control acces, 20 de birouri check-in, 8 kiosk-uri pentru self check-in, 7 porți de îmbarcare – trei find prevăzute cu aviobridgeuri, un VIP Lounge și un Business Lounge, peste 3,5 milioane de pasageri anual – toate acestea se vor regăsi în cel mai mare aeroport din capitala Moldovei, mai exact în Iași.

Sunt cifre care arată că Aeroportul Internațional din Iași ve deveni cea mai importantă poartă de intrare din zona Moldovei. Aici se adaugă cel mai performant sistem de procesare a bagajelor pentru a complete imaginea de ansamblu. Să nu uităm de spațiile comerciale amenajate pe mai bine de 2000 de metri pătrați, valoarea ridicându-se la 90 de milioane de euro, din care 52 de milioane fonduri europene.

Este mult, este puțin? Este ceea ce are nevoie capitala istorică a României, Iași. Jumătate din drum a fost parcurs. Până în decembrie anul acesta, investiția pentru Aeroportul Internațional va fi gata. Lângă noul terminal va fi amenajată o nouă parcare cu 600 de locuri, dar și un parc fotovoltaic care va asigura necesarul de energie pentru noua construcție.

Citește un nou articol de interes: Târgul național de ceramică ”Cucuteni -5000”