Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Certificatul de handicap ireversibil va avea valabilitate nelimitată

Certificatul de handicap ireversibil va avea valabilitate nelimitata. Parlamentul a votat în favoarea proiectului de lege care impune comisiilor de evaluare să elibereze certificate de încadrare în grad de handicap cu valabilitate nelimitată pentru persoanele cu dizabilități ireversibile. Deși prevederea a fost deja în vigoare, adesea nu era pusă în practică. Parlamentarii își propun să impună respectarea legii prin introducerea unor amenzi. Acestea sunt de până la 100.000 de lei pentru comisiile care nu o respectă.

Citește și: Scutiți de la plata chiriei.

Parlamentul propune un certificat cu termen permanent de valabilitate pentru persoanele cu dizabilități, evitând astfel necesitatea reevaluărilor periodice pentru prelungirea termenului de valabilitate. Persoanele care au afecțiuni ireversibile, generând deficiențe funcționale și structurale-anatomice, și care nu pot urma programe de recuperare vor putea primi certificate cu valabilitate nelimitată.

Pentru a asigura respectarea prevederii, senatorii au introdus sancțiuni drastice. Comisiile de evaluare pot fi amendate cu sume între 30.000 și 100.000 de lei. Aceste masuri sunt luate în cazul neemitării certificatelor de handicap cu termen de valabilitate nelimitata.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

decembrie 8, 2023

Protestele spontane ale grefierilor continuă să blocheze...

decembrie 8, 2023

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de...

decembrie 7, 2023

Căutați documentele necesare pentru recalcularea pensiei? Conform...