Cine plătește drumurile stricate de camioanele ucrainene? Este întrebarea la care ar trebui să răspundă reprezentanții Comisei Europene. De la începutul războiului, Ucraina a deviat traficul de mărfuri prin România. Camioanele încărcate cu diverse mărfuri, în principal cereale, tranzitează țara noastră. Pe lângă aglomerarea traficului rutier, unii șefi de județ acuză și faptul că se strică drumurile. Printre ei este și șeful Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Acesta a anunțat că și-a trimis un consilier la Bruxelles să discute cu reprezentanți ai comisarului european pentru Transporturi. Președintele CJ Suceava dorește să obțină despăgubiri pentru distrugerile făcute pe drumurile din județul Suceava de camioanele ucrainene.
citește și: Un nou punct vamal cu Republica Moldova
Flutur le-a spus consilierilor județeni că traficul greu se face pe drumuri județene din cauză că sunt mari probleme în utilizarea drumurilor naționale.
„Ceea ce ne deranjează pe noi este că fac presiune pe drumurile județene. Când e gâtuit traficul undeva, iar avem probleme la Calafindești pe toată zona și distrug drumul. Noi am făcut calcule, estimări, pentru că și eu vreau să-mi dea bani, despăgubiri, că TIR-urile care vin din Ucraina presează atât de tare pe drumurile noastre încât avem niște pagube și le vrem ca să putem repara drumurile. Nu este corect ce se întâmplă”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
Totodată, el a spus că a trimis un consilier la Comisia Europeană pentru a discuta aceste probleme.
Și Polonia cere bani pentru drumurile stricate
„Un consilier de-al meu a fost săptămâna trecută la Comisia Europeană la asistentul comisarului pe transporturi. Am discutat de finanțări în zona de proximitate a frontierei cu Ucraina. Să găsim noi fonduri pentru că e vorba de drumul paralel cu frontiera care să preia traficul și alte drumuri în proximitatea frontierei cu Ucraina. Eu cer în continuare Comisiei Europene bani pentru că e vorba de Ucraina.
Uitați-vă că și polonezii cer lucrul ăsta și eu cer pentru că pe Calafindești-Șerbăuți ne-au distrus acostamentele, avem și alte drumuri inclusiv cel de la Țibeni și trebuie să ne cerem drepturile în continuate indiferent cât de mare este criza. Suntem afectați, suntem vecini buni cu ucrainenii, îi respect, îi ajutăm, dar și Comisia Europeană trebuie să ne înțeleagă că și noi avem niște probleme ale noastre”, a mai spus Gheorghe Flutur.
Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!