Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Cine se poate pensiona cu cinci ani mai devreme, din toamnă. Ce alte modificări aduce noua lege

Cine se poate pensiona cu cinci ani mai devreme, din toamnă. Ce alte modificări aduce noua lege.

Mai multe categorii de angajați vor beneficia de dreptul de a ieși la pensie înainte de vârsta legală, inclusiv mamele vor primi reduceri semnificative. Aceste prevederi vor fi implementate din luna septembrie, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor.

Dacă românii au contribuit la sistemul de pensii timp de 40 de ani pentru bărbați și 37 de ani pentru femei, ei se vor putea pensiona cu 5 ani înainte de vârsta standard de 65 de ani pentru bărbați și 62 de ani pentru femei.

„Românii au posibilitatea să opteze pentru pensionare anticipată cu 5 ani mai devreme dacă îndeplinesc condiția de a avea 40 de ani de contribuție. De exemplu, un bărbat care a început să lucreze la vârsta de 20 de ani și dorește să se pensioneze anticipat la 60 de ani, având în vedere că limita de vârstă în sistemul public este de 65 de ani, poate beneficia de această opțiune fără a fi penalizat conform noii legi”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii.

Citește și 52 de comune din județ vor fi sprijinite financiar pentru realizarea rețelelor de gaz

Românii care au un stagiu de cotizare mai mic, de 35 de ani, pot opta pentru pensie anticipată, dar suma pe care o vor primi lunar va fi mai mică.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

mai 17, 2024

Facebook VS Instagram – Ce preferă tinerii...

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...