Cu puțin timp înainte de Crăciun, comercianții își ajustează prețurile pentru produsele de sezon. Carnea proaspătă de porc a crescut recent cu 2-3 lei per kilogram. Autoritățile avertizează asupra necesității de a fi atenți la locul de unde se fac cumpărăturile, fiind descoperite produse expirate și condiții necorespunzătoare de igienă. Carnea de porc este un element nelipsit de pe mesele românilor în această perioadă festivă. Prețurile medii pentru carnea de porc în supermarket-uri variază în jurul sumei de 24 de lei pe kilogram.
Vezi și: De Crăciun și de Revelion, se vor înregistra valori termice peste normal.
Sortimentele diverse, cum ar fi carnea tocată, șoriciul sau ceafa, prezintă variații în funcție de comerciant. Carnea tocată de porc pleacă de la aproximativ 21 de lei pe kilogram, în timp ce ceafa afumată ajunge la 40 de lei pe kilogram. Slănina de porc costă între 17 și 20 de lei pe kilogram, iar cârnații se găsesc la aproximativ 26 de lei pe kilogram. Carnea tocată de vită, în schimb, se vinde la 33 de lei pe kilogram. Autoritățile pentru protecția consumatorilor îndeamnă la atenție în alegerea locului de achiziție a produselor. În urma unor controale efectuate în ultimele două săptămâni, fiind aplicate amenzi în valoare de 7 milioane de lei. Amenzi pentru nereguli precum produse expirate sau condiții de igienă necorespunzătoare.
Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!