Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Comisia Europeană are în plan să prezinte o propunere viitoare referitoare la strategia de apărare a UE

Comisia Europeană are în plan să prezinte o propunere viitoare referitoare la strategia de apărare a UE. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Comisia Europeană va prezentă o propunere de strategie industrială pentru apărare în următoarele trei săptămâni. Totodată, va fi inaugurat un birou de inovare în domeniul apărării în Ucraina, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Von der Leyen a subliniat necesitatea consolidării bazei industriale europene în sectorul apărării. Ea a reiterat angajamentul său față de cooperarea transatlantică. Dar a subliniat și importanța construirii unei Europe puternice, subliniind că cele două aspecte merg mână în mână.

Propunerea vizează creșterea cheltuielilor pentru apărare, utilizarea mai eficientă a fondurilor pentru achiziții comune și acorduri pentru a asigura predictibilitatea în industrie, precum și o mai bună interoperabilitate între forțele armate europene. De asemenea, se dorește concentrarea cheltuielilor în Europa pentru a menține locuri de muncă solide pentru contribuabili.

Președinta Comisiei Europene a subliniat importanța integrării Ucrainei în programele de apărare ale Europei. Având în vedere amenințările din partea Rusiei. Ea a evidențiat necesitatea unui sprijin financiar sporit pentru Ucraina. A menționat că este în interesul Statelor Unite să ofere acest sprijin.

În ceea ce privește funcționarea instituțională, von der Leyen a menționat că, în cazul realegerii sale în funcția de președinte al Comisiei Europene, intenționează să creeze un nou post de comisar pentru apărare.

În luna februarie, UE a fost de acord să acorde Ucrainei un nou pachet de asistență în valoare de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani, pentru a sprijini eforturile acesteia în contextul invaziei Rusiei din 2022.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...