Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Comisioanele bancare nu vor creşte

Comisioanele bancare nu vor creşte nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice. Anunţul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu după o întâlnire cu Asociaţia Română a Băncilor. În plus, reprezentanţii Executivului şi cei ai bancherilor au stabilit un mecanism permanent de consultare. La acesta va participa şi Banca Naţională. Amintim că mai multe bănci au anunţat în ultimele zile creşteri de comisioane, după ce Guvernul a limitat plăţile în numerar, în încercarea de a controla evaziunea fiscală. România nu are o problemă economică.

Un articol similar: Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash.

Avem resurse naturale şi forţă de muncă bine calificată, investiţii străine în creştere şi un nivel ridicat al investiţiilor publice. Pentru a asigura sustenabilitatea economică avem nevoie, însă, de combaterea evaziunii fiscale, reducerea cheltuielilor bugetare şi creşterea performanţei în administraţia publică, a afirmat premierul în cadrul întâlnirii. La rândul ei, Gabriela Folcuţ, din partea Asociaţiei Române a Băncilor, a precizat după întâlnire, că băncile nu au majorat comisioanele aferente tranzacţiilor în numerar şi că va fi dat publicităţii un comunicat care va oferi mai multe detalii. În acest context, o altă temă importantă a zilei a fost şi cea legată de măsura privind plăţile în numerar.

Care sunt declarațiile?

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că sunt preocupări îndreptăţite care au apărut în spaţiul public şi care trebuie analizate.

Marcel Ciolacu: Este o problemă la micii întreprinzători şi acolo cu plăţile cash să nu se facă cozi interminabile la bancă. Cred că nimeni nu îşi doreşte acest lucru. De asta vreau să stau de vorbă şi cu IMM-urile şi cred că pe grupe de produse.

La rândul său, liderul PNL, Nicolae Ciucă, spunea că problema plăţilor în numerar trebuie revizuită după o analiză.

Vezi și: Ciolacu arată spre ANAF în scandalul plafonării plăților cash.

Nicolae Ciucă: Ori să revină la 10.000 lei şi asta înseamnă că se foloseşte prevederea de dinainte, ori să vină după această consultare cu specialiştii.

În paralel, grupurile parlamentare ale PNL au iniţiat un proiect de lege prin care se revine la pragurile anterioare privind limita de cash care poate să fie folosită la tranzacţii de către persoanele fizice şi de către cele juridice. Sursa: radio iași

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...