Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Conform datelor ANOFM, aproximativ 250.000 de persoane se află în căutarea unui loc de muncă

Conform datelor ANOFM, aproximativ 250.000 de persoane se află în căutarea unui loc de muncă.

La finalul lunii aprilie, rata şomajului în România a scăzut la 3,10%. Cu 0,04 puncte procentuale mai mică decât cea înregistrată în luna anterioară. Conform datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, aproximativ 250.000 de persoane se află în căutarea unui loc de muncă, iar din acestea, o cincime beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

În județul Vaslui sunt aproximativ 3.000 de elevi care se pregătesc să-și încheie studiile liceale într-o săptămână, iar AJOFM Vaslui îi încurajează pe aceștia să se adreseze instituției pentru a intra pe piața muncii.

Recent, au avut loc diverse acțiuni de informare pentru absolvenți despre avantajele oferite de AJOFM. Inclusiv consiliere și cursuri gratuite de calificare în diverse domenii.

Absolvenţii de liceu din judeţul Vaslui consideră că lipsa experienţei este principalul motiv pentru care nu se angajează pe piaţa muncii locale. Aceasta fiind o cerinţă constantă a angajatorilor.

Citește și Eveniment excepțional, găzduit la sediul Centrului Cultural German de la Palatul Braunstein

Reprezentanţii AJOFM Vaslui au explicat că există programe naţionale menite să sprijine angajarea absolvenţilor fără experienţă în muncă, care pot determina companiile să le ofere oportunităţi de angajare.

La nivel național, rata șomajului în mediul rural este de aproximativ trei ori mai mare decât în mediul urban. Cel mai mic număr de șomeri se înregistrează în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 25 și 29 de ani. Iar cea mai mare proporție de șomeri este înregistrată în rândul tinerilor cu studii universitare. Mai puțin de 5% fiind angajați în acest grup de populație.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...