Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Congresul fermierilor din Moldova

Asociația ”Forța fermierilor”, în parteneriat cu Marsat S.A. Roman și cu Grupul Agrointeligența va organiza congresul fermierilor din zona Moldovei. Va fi cel mai important târg regional de agricultură și singura expoziție de profil dedicată acestora, anume ”Moldova Agricolă Expo”.

Evenimentul va avea loc în perioada 21-24 Septembrie la MoldAgro Expo, în municipiul Roman, din județul Neamț. Fermierii moldoveni vor putea să-și prezinte problemele cu care se confruntă reprezentanților Ministerului Agriculturii. Reprezentanții vor fi prezenți la congres și vor încerca să găsească împreună cu fermierii soluții de rezolvare.

Citește și despre: 250 de milioane de euro pentru tinerii fermieri.

Organizatorii își propun să realizeze o comunicare între toate categoriile de fermieri și reprezentanți ai mediului academic. Nu doar între aceștia va exista o comunicare, ci și între companii de agribusiness care oferă produse și servicii, autorități publice, dar și experți.

Moldova Agricolă Expo 2023 are mai multe sectoare expoziționale. Acestea sunt: oferta de inputuri din cultura mare și horticultură, spațiu expozițional și demonstrații pentru mașini și utilaje agricole. Mai are un sector de produse și servicii pentru crescătorii de animale, zonă de tehnologie și de soluții energetice, dar și sector de finanțare sau asigurări.

În cadrul MoldAgro Expo, sectorul zootehnic va avea o ponedere extrem de importantă, cu cea mai mare hală construită în România. Acesta va fi pentru prezentarea animalelor în scop expozițional.

Până la sfârșitul lunii Iulie, organizatorii promit că vor veni cu detalii legate de această acțiune și mai multe informații pentru parteneri.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

iulie 15, 2024

Seceta afectează culturile agricole. Culturile agricole din...

iulie 15, 2024

In iunie 2024, inflația în România a...

iulie 15, 2024

Spania a învins Anglia cu 2-1 (Nico...