Consiliul Județean Iași aprobă investiții importante în educație și sănătate. În ședința ordinară de astăzi, consilierii județeni au adoptat mai multe proiecte majore menite să modernizeze infrastructura educațională și sanitară din județ.
Investiții în educație digitală pentru școlile din județ
Unul dintre cele mai importante proiecte aprobate vizează dotarea a 20 de unități de învățământ din 8 unități administrative teritoriale. Inclusiv municipiul Pașcani, cu materiale și echipamente digitale moderne. Aceste achiziții se înscriu în cel mai amplu program de modernizare a infrastructurii școlare derulat la nivelul județului. Valoarea totală a programului este estimată de aproximativ 100 de milioane de lei, din fonduri europene.
“Copiii din județul nostru și cadrele didactice merită din plin poate cel mai important proiect de modernizare a tot ceea ce înseamnă infrastructura de învățământ din județul nostru”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.
Modernizări pentru maternitățile „Elena Doamna” și „Cuza Vodă”
Pe agenda ședinței s-au aflat și două investiții importante în sănătate. Acestea vizează reabilitarea corpurilor de clădire ale unor unități medicale din municipiul Iași.
Primul proiect prevede consolidarea și modernizarea Corpului C1 de la Maternitatea „Elena Doamna”, în scopul îmbunătățirii condițiilor pentru mame și nou-născuți.
“Ținem la sănătatea mămicilor și viitorilor copii ai comunității noastre”, a mai declarat Costel Alexe.
Citește și: Guvernul va simplifica procedurile pentru obținerea autorizațiilor de construcție
Tot astăzi a fost aprobată și realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare și consolidare clădire corp C1” din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” Iași, proiect ce urmează să fie finanțat prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat (PNCCRS).
Președintele Consiliului Județean Costel Alexe a menționat că valoarea acestui program va fi cunoscută după finalizarea procedurii de fizabilitate și proiect tehnic.
Clădirea vizată a fost încadrată în clasa de risc seismic I. Asta ar însemna că este susceptibilă la prăbușire totală sau parțială în caz de cutremur.
Prin aceste investiții, autoritățile județene își reafirmă angajamentul față de creșterea siguranței și calității serviciilor medicale și educaționale oferite cetățenilor.
Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!