Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Constructorii ies în stradă

Astăzi, în fața Guvernului, va avea loc un protest al constructorilor, membri ai Federației Generale a Sindicatelor Familia.

„Este de datoria noastră să tragem la răspundere un Guvern mincinos, care îşi încalcă propriile angajamente asumate în scris! Dacă va avea loc, scăderea veniturilor îi va determina pe mulţi constructori să plece din România în căutarea unor locuri de muncă mai bine plătite în alte ţări. Vrem să construim în România”, spun reprezentanţii FGS Familia, potrivit Agerpres.

Numărul protestanților redus din cauza caniculei

Protestul va ține mai puțin din cauza codului roșu de caniculă. Inițial erau așteptați peste 10.000 de manifestanți, dar organizatorii au redus numărul acestora. Vor participa doar 3.000 de persoane, din aceleași considerente ale codului de caniculă.

Citește despre: Teiul mai batrân decât Iașul.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a subliniat că modificările aduse Codului fiscal, propuse de guvernanţi, lovesc nu numai în sectorul construcţiilor ci afectează şi alte categorii de salariaţi. „Nu putem sta deoparte şi privi cum drepturile noastre sunt subminate de către Guvernul României. Prin eliminarea facilităţilor fiscale din construcţii, vor fi afectate veniturile nete ale lucrătorilor din acest domeniu. Pe lângă veniturile nete, vor fi afectate și siguranţa la locul de muncă, calitatea vieţii lor şi a familiilor acestora. Este o ameninţare care ne afectează pe toţi, indiferent de afilierea sindicală. Astfel, doar prin solidaritate putem face o schimbare reală şi durabilă.

Estimăm că modificările aduse Codului fiscal, propuse de guvernanţi, în mod total netransparent, fără consultări, vor lovi nu numai în acest domeniu, ci şi în alte categorii de salariaţi. (…) Cerem în mod ferm Guvernului o abordare transparentă atunci când vine vorba de astfel de decizii! Vrem ca vocea noastră să fie ascultată şi ca propunerile alternative pe care le avansăm să fie tratate în mod corespunzător. Transparenţa este esenţială pentru a ajunge la soluţii echitabile şi benefice pentru bugetul consolidat, mediul de afaceri şi, nu în ultimul rând, pentru salariaţi”, a transmis Costin într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a BNS.

Fii alături de noi și pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...

mai 16, 2024

Regulile privind vânzarea de fructe și legume...