Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Credite avantajoase pentru tinerii români. Nuntă sau studii, statul acoperă dobânda

Începând de acestă lună, tinerii români au la îndemână oportunitatea de a obține credite cu costuri reduse, datorită celor două programe guvernamentale proaspete. Aceste programe oferă acoperire parțială sau totală a dobânzii pentru cei sub 40 sau 45 de ani. Cu toate acestea, avertizăm că fondurile sunt limitate, iar interesul este pe măsură.

Programul Family Start: Pentru cei cu familie sau cei care își doresc una

Așa cum sugerează și numele, acest program este dedicat tinerilor care au sau doresc să își întemeieze o familie. Cu o vârstă cuprinsă între 18 și 45 de ani, aceștia pot accesa împrumuturi de până la 150.000 de lei, echivalentul a aproximativ 30.000 de euro, pentru o perioadă de cel mult 10 ani. Există însă o condiție crucială:

venitul net pe membru de familie trebuie să se situeze sub 6.000 de lei, sau 7.500 de lei în cazul familiilor monoparentale.

Vezi și: Preț plafonat la energie.

Acest program solicită ca doritorii să prezinte documente care să ateste destinația banilor și include o listă a cheltuielilor eligibile. Printre acestea se numără organizarea nunții, costurile pentru creșă, grădiniță sau școală pentru copil, dar și investiții precum o mașină, renovarea casei sau chiar un avans pentru o locuință nouă. Totodată, fondurile pot fi direcționate și către rambursarea anticipată a unui credit ipotecar mai vechi.

Student Invest: Sprijin financiar pentru educație

Pentru tinerii sub 40 de ani care urmăresc obținerea unei educații superioare, programul Student Invest oferă oportunitatea de a beneficia de acoperire parțială sau totală a dobânzii. Cu toate acestea, termenul limită pentru accesarea acestui program este finalul anului curent.

Află și despre: Wizz Air își mărește flota la Iași.

Aceste programe guvernamentale reprezintă un suport semnificativ pentru tinerii români în îndeplinirea aspirațiilor lor, fie că este vorba de fonduri pentru întemeierea unei familii sau pentru a-și continua educația. Cu toate acestea, este important să acționezi rapid, având în vedere disponibilitatea limitată a fondurilor. O oportunitate ce nu ar trebui ratată!

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

decembrie 1, 2023

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a comunicat că,...

decembrie 1, 2023

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare...

decembrie 1, 2023

Două orașe din Germania, Dusseldorf, respective Stuttgart,...

noiembrie 30, 2023

Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a intrat în...