Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Veste bună pentru pensionari. Cresc pensiile!

Veste bună pentru pensionari. Cresc pensiile! Guvernul se pregătește de negocieri la Bruxelles privind Legea pensiilor. Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a explicat că planul autorităților din România este să crească pensiile. Din informațiile scurse în presă, pensia minimă ar crește de la 1.125 lei la 1.350 lei. De asemenea, punctul de pensie ar urca de la 1.785 lei la 2.142 lei.

Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a făcut acest anunț referitor la majorarea pensiilor pentru a corecta inechitățile existente în sistemul actual. El a subliniat că nicio pensie nu va înregistra scăderi. Majoritatea pensiilor trebuie să crească pentru a atinge un cuantum mai mare și a elimina inechitățile, informează România TV.

citește și: Vrei să ieși la pensie și nu ai vechime? Iată ce poți face!

Cu toate acestea, există și provocări în implementarea acestor majorări. Baciu a menționat că, „există un mecanism clar prevăzut în lege pentru indexarea pensiilor. Dar este prematur să discutăm despre aceste schimbări începând cu 1 ianuarie 2024. Cu toate acestea, se preconizează că mecanismul va acoperi inflația și creșterea salariului mediu brut, astfel încât pensiile să fie corelate cu necesitățile din sistem.

Este evident că această reformă va necesita un efort suplimentar la bugetul de pensii pentru a asigura creșterea pensiilor și eliminarea inechităților existente. Dar, în final, pensionarii trebuie să beneficieze de un sistem echitabil și de un nivel de trai decent.”, a spus Baciu.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, susține că pensiile vor crește în cursul anului viitor. Ea arată că în cazul în care noua Lege a pensiilor va fi gata până la 1 ianuarie 2024,. Atunci pensiile vor crește conform noii legi.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.