Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Crește salariul minim

Crește salariul minim. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat la Antena 3 că salariul minim va creşte de la 1 octombrie.

”Salariul minim va creşte, la 3.300 de lei, cel puţin. În construcţii de la 4.000 de lei la 4.500 de lei.”, a spus Câciu, întrebat dacă va avea loc creșterea salariului minim discutată anterior. Sumele se referă la salariul minim brut.

Declarația lui Câciu vine după una pe care a făcut-o și premierul.

Citește și: Nimeni nu dă înapoi. Pensiile vor fi majorate.

”Deciziile pe care le avem în coaliţia de guvernare sunt, într-adevăr, cele legate de salariul minim şi creșterea acestuia. Creștere care a fost agreată, în principiu, în coaliția de guvernare. În discuţii a fost data de 1 octombrie şi a fost discuția pe 3.300 lei.”, a explicat Ciolacu la Antena 3.

Întrebat dacă poate confirma această creștere a salariului minim, începând cu 1 octombrie, ministrul Finanțelor Marcel Boloș a răspuns afirmativ: ”Da, este un angajament pe care partidele și l-au luat. Inclusiv prin programul de guvernare, la momentul la care Guvernul Ciolacu și-a început mandatul”, a spus ministrul.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.