Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Crește salariul minim

Crește salariul minim. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat la Antena 3 că salariul minim va creşte de la 1 octombrie.

”Salariul minim va creşte, la 3.300 de lei, cel puţin. În construcţii de la 4.000 de lei la 4.500 de lei.”, a spus Câciu, întrebat dacă va avea loc creșterea salariului minim discutată anterior. Sumele se referă la salariul minim brut.

Declarația lui Câciu vine după una pe care a făcut-o și premierul.

Citește și: Nimeni nu dă înapoi. Pensiile vor fi majorate.

”Deciziile pe care le avem în coaliţia de guvernare sunt, într-adevăr, cele legate de salariul minim şi creșterea acestuia. Creștere care a fost agreată, în principiu, în coaliția de guvernare. În discuţii a fost data de 1 octombrie şi a fost discuția pe 3.300 lei.”, a explicat Ciolacu la Antena 3.

Întrebat dacă poate confirma această creștere a salariului minim, începând cu 1 octombrie, ministrul Finanțelor Marcel Boloș a răspuns afirmativ: ”Da, este un angajament pe care partidele și l-au luat. Inclusiv prin programul de guvernare, la momentul la care Guvernul Ciolacu și-a început mandatul”, a spus ministrul.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

septembrie 29, 2023

Procuroarea Cristina Chiriac este și șefa DNA...

septembrie 29, 2023

Salariul minim net depășește 2.000 de lei...

septembrie 29, 2023

Un Porsche 911 Carrera, fabricat în 202,...

septembrie 29, 2023

Un pas important pentru sănătate: Crucea roșie...