Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Criza lemnului lovește România: Pensionarii în pragul disperării

Pensionarii din județul Botoșani se confruntă cu o adevărată provocare în prag de iarnă. Prețul lemnului de foc a explodat între pădure și sobe, iar disperarea se resimte în fiecare colț al regiunii.

Bătrânii singuri sunt cei mai afectați de această creștere bruscă a prețului la lemne. Sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și încălzi casele. Acest lucru pentru mulți, devine o adevărată dilemă.

Statisticile naționale confirmă o creștere de 15% a prețului lemnului de foc în acest an, punând presiune pe umerii pensionarilor, în special a celor din mediul rural și din orașele mici ale județului Botoșani.

Citește și: Vin ajutoarele pentru încălzire.

Pensionarii cu venituri reduse, în special cei cu pensii de CAP, se tem că vor îndura frigul iernii. Focul din sobe pare să devină un lux de neaccesat, astfel că mulți vor recurge la plapume și căciuli pentru a ține gerul la distanță.

Iarna aceasta, în curțile oamenilor, un metru cub de lemn poate să coste peste 1.000 de lei, creând o situație tensionată și o incertitudine palpabilă în rândul comunității de pensionari.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...