Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

De la 1 iulie, tarifele la combustibil vor creștere

De la 1 iulie, tarifele la combustibil vor creștere. După o perioadă de beneficii în care prețurile la combustibili au scăzut temporar, se așteaptă ca acestea să crească semnificativ începând cu 1 iulie, din cauza majorării accizelor. În ultimele luni, șoferii români au beneficiat de tarife mai reduse la carburanți. Motorina a devenit chiar mai ieftină decât benzina. Totuși, această perioadă de scăderi temporare se apropie de sfârșit. Majorarea accizelor va determina o creștere estimată la 43 de bani pe litru pentru benzina și la 40 de bani pe litru pentru motorină.

Vezi și: Programul „Litoralul pentru toți” debutează pe 31 mai.

Impactul acestor modificări va fi resimțit direct în buzunarele șoferilor. Cei care folosesc motorină vor plăti aproximativ 20 de lei în plus pentru un plin. Ce cei care preferă benzină vor avea costuri suplimentare de aproape 21 de lei. Acestă creștere a prețurilor la carburanți va afecta bugetele familiilor și companiilor care depind în mare măsură de autovehicule pentru activitățile lor zilnice.

Este important de menționat că această creștere a prețurilor la combustibili vine în contextul unei redresări economice incerte. Majorările de costuri ar putea pune presiune suplimentară asupra consumatorilor și asupra companiilor. Așteptările sunt că această situație va determina o adaptare în comportamentul consumatorilor și o revizuire a bugetelor de transport pentru a face față noilor costuri.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...