Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

De la debutul războiului, peste 7,2 milioane de ucraineni au traversat granița și au intrat în România

De la debutul războiului, peste 7,2 milioane de ucraineni au traversat granița și au intrat în România. La data de 31.01.2024, au fost efectuate procedurile de control pentru aproximativ 131.100 de persoane și peste 43.100 de mijloace de transport la punctele de frontieră din întreaga țară. Pe sensul de intrare în România, s-au înregistrat 62.442 de persoane, dintre care 7.025 erau cetățeni ucraineni.

Această cifră face parte dintr-un flux continuu de intrări, începând încă din perioada pre-conflict, de la 10.02.2022. Astfel, la nivel național, de la debutul războiului, au intrat în România nu mai puțin de 7.232.742 de cetățeni ucraineni.

Citește și Deciziile privind recalcularea pensiilor în lunile mai și iunie

Numai în luna ianuarie 2024, s-a consemnat sosirea a 215.546 de cetățeni ucraineni prin cele 6 puncte de trecere a frontierei cu Ucraina: Halmeu, Sighetu Marmației, Vicovu de Sus, Siret, Racovăț și Isaccea. Această creștere semnificativă a intrărilor poate fi atribuită contextului regional tensionat și căutării de siguranță și stabilitate de către cetățenii ucraineni.

Autoritățile continuă să gestioneze fluxurile migratorii și să asigure securitatea națională la frontiera dintre cele două țări.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!