Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Decizie așteptată în cazul procurorului Daniel Horodniceanu

CSM se pregătește să decidă soarta procurorului Daniel Horodniceanu, vicepreședintele Consiliului. Miercuri, secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii va lua o hotărâre în privința acțiunii desfășurate de Inspecția Judiciară în legătură cu comportamentul lui Horodniceanu în fața unui echipaj de poliție care l-a oprit în trafic.

Vezi un eveniment: Echipa Ateneului Național din Iași se pregătește pentru un turneu de amploare în București.

Potrivit comunicatului emis de IJ și transmis AGERPRES, procurorul a manifestat o atitudine agresivă și intimidantă față de agenții de poliție. Aceștia l-au oprit în trafic, punându-i într-o situație umilitoare. Această conduită este considerată o abatere disciplinară conform legilor în vigoare.

Inspectorii au observat și faptul că Horodniceanu și-a folosit calitatea de procuror pentru a amenința cu repercusiuni. Sugerând că are influență și relații pentru a-și rezolva problemele într-un mod preferențial. Această acțiune este, de asemenea, considerată o abatere disciplinară conform legii.

Controverse în trafic

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM. Acesta va decide asupra sancțiunilor aplicate procurorului în cauză. Horodniceanu a fost oprit în trafic de poliția locală dintr-o comună din județul Iași, din cauza unor presupuse încălcări ale regulilor de circulație.

Într-o înregistrare video apărută în mediul online, Horodniceanu i-a întrebat pe polițiști dacă îl recunosc și le-a spus că îi va contacta superiorii. Unul dintre agenții de poliție a negat că îl cunoaște. Horodniceanu a amintit de faptul că a condus DIICOT și că este cunoscut de toți polițiștii din județ. El a continuat să-și declare identitatea și să întrebe de ce a fost oprit.

Citește și: Bogdan Balanișcu a fost ales președintele Organizației Municipale PSD Iași.

Polițistul i-a explicat motivele opririi, dar a precizat că nu îl amendează. Acesta doar i-a solicitat documentele pentru a-i atrage atenția asupra greșelilor din trafic. Horodniceanu a insistat asupra numelui său și a menționat că a vorbit cu fostul ministru Gabriel Oprea în 2016 pentru majorarea salariilor polițiștilor.

După ce înregistrarea a devenit publică, Horodniceanu a susținut că nu a încălcat nicio regulă rutieră și că întreaga situație a fost orchestrată de cei doi polițiști, care îl cunoșteau.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!