Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Deschiderea centrului de sănătate în Iași de către Crucea Roșie Română

Un pas important pentru sănătate: Crucea roșie română deschide centrul din Iași. Acest proiect, realizat în parteneriat cu filiala de Cruce Roșie Iași și Crucea Roșie Franceză. Se concentrează pe sprijinirea cetățenilor ucraineni temporar stabiliți în Iași, precum și a persoanelor vulnerabile din comunitate.

Conform unui comunicat AGERPRES, Centrul oferă servicii gratuite de medicină generală și pediatrie, consiliere psihologică și activități psihosociale.

Beneficiarii vor fi îndrumați către sistemul medical public și privat din România pentru continuarea investigațiilor, beneficiind și de sprijin financiar din partea Crucea Roșie Română în cazurile vulnerabile care necesită investigații medicale suplimentare și medicamente.

De asemenea, se va asigura transportul către unitățile medicale pentru persoanele cu dizabilități sau cu condiții medicale severe, garantând astfel sprijinul necesar pentru cei în nevoie.

Vezi și: Un nou centru de neuroexcelență la Iași.

Andra Barbarie, directoarea Filialei de Cruce Roșie Iași, a subliniat eforturile constante ale organizației de a sprijini cetățenii ucraineni în tranzit sau temporar stabiliți în Iași, considerând inaugurarea Centrului ca un complement esențial la gama de servicii dedicate acestei categorii de persoane vulnerabile.

Un spațiu esențial pentru asistență medicală în Iași

Raluca Buzea, managerul Programelor de Sănătate în Crucea Roșie Română, a evidențiat că accesul la servicii de sănătate reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru cetățenii ucraineni refugiați în România. Centrul de Promovare a Sănătății din Iași este a patra unitate socio-medicală deschisă în România. Reprezintă o legătură de solidaritate între membrii comunității care își unesc forțele pentru a asigura un viitor sănătos pentru toți.

Citește un alt articol: Jeni a început chimioterapia dar mai are nevoie de noi!

Centrul de Promovare a Sănătății se află în str. Bulevardul Chimiei nr. 12 și funcționează de luni până vineri, între orele 8:00 și 17:00, accesul făcându-se pe bază de programare telefonică la numărul +40740723359817.

Sursa menționată, AGERPRES, a adăugat că Centrul de Promovare a Sănătății face parte dintr-un proiect amplu. Vizează deschiderea a șase centre de promovare a sănătății, alături de implementarea unei Caravane de Sănătate mobile. Aceasta va parcurge 14 județe din țară pentru a oferi servicii medicale gratuite.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram.

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...