Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Dezvoltatorul Tolea, dat în judecată de proprii clienți. Motivul: blocul o ia la vale

Dezvoltatorul Cătălin Tudosă, zis Tolea, este dat în judecată de proprii clienți. Motivul: blocul pe care l-a vândut acestora o ia la vale. Potrivit dezvăluirea.ro, locatarii unui imobil cu mai multe apartamente din localitatea Hlincea au dat în judecată firmele dezvoltatorului Tudosă și pe cea a prietenului său Giani Zăpodianu. Motivul: le-au vândut locuințe într-o clădire care riscă să se dărâme din cauza aluncărilor de teren. Cererea a fost înregistrată recent la Tribunalul Iași. La bară au fost chemate firmele SC Cat Construct Grup SRL și Mega Joop SRL.

‘’Terenul de sub casă se surpă, se deplasează treptat. Din această cauză am fost nevoiți să îndreptăm terenul în fiecare an, să îl completăm cu pământ, pentru că s-a deplasat foarte mult odată cu deplasarea zidului’’, se arată în cererea de chemare în judecată. Locvatarii care l-au dat pe Tolea în judecată solicită instanței să oblige cele două firme să efectueze reparațiile necesare pentru a evita prăbușirea blocului.

sursa foto: dezvăluirea.ro

Clădirea cu pricina cu mai multe apartamente a fost vândută de Cat Construct Grup SRL, firma lui Cătălin Tudosă zis Tolea și SC Mega Joop SRL, firma prietenului său Giani Zăpodianu mai multor clienți. Imobilul se află pe strada Ioan Matei nr. 71A, în localitatea Hlincea, comuna Ciurea. După cum se observă din poză, în zidul de susținere au apărut deja crăpături imense din cauza faptului că terenul o ia pur și simplu la vale. Oamenii au tot încercat să cârpească zidul, însă este necesară o intervenție costisitoare realizată de o firmă de construcții.

citește și: Va apărea un nou McDonald’s

’’La scurt timp de la dobândirea acestor imobile, în termenul de garanție prevăzut de Codul Civi, zidul de beton ce împrejmuiește pe părți și pe partea de vest întreaga construcție, a început să se fisureze. Gradual, situația s-a înrăutățit, în prezent zidul fiind grav afectat, respectiv prezintă fisuri, găuri și s-a deplasat semnificativ. Am încercat să îl reparăm, am lipit fâșii de sticlă, am lipit zidul în zona deplasată. Reparațiile nu rezistă cedează’’, se arată în cererea de chemare în judecată

O ia la vale și terenul de sub bloc

Locatarii din Hlincea mai spun în plângerea adresată judecătorilor Tribunalului Iași că nu doar zidul de sprijin are probleme. A început să fugă și terenul de sub bloc. ‘’Totodată, precizăm că terenul de sub casă se surpă, se deplasează treptat. Din această cauză am fost nevoiți să îndreptăm terenul în fiecare an, să îl completăm cu pământ, pentru că s-a deplasat foarte mult odată cu deplasarea zidului și a trebuit să scoatem și sa repoziționăm, pavelele de pe terasa din spatele casei. Instalațiile sanitare și de gaz sunt grav afectate. Din acest motiv am solicitat de nenumărate ori sprijinul ApaVital pentru desfundarea canalizării. Conducta se blochează cel mai probabil din cauza deplasării terenului. Am schimbat țeava de canalizare. Am observat că poziția contoarelor de gaz s-a mofidicat odată cu țeava care se află în terenul care se surpă’’, se mai arată în cererea de chemare în judecată. 

Dezvoltatorii Cătălin Tudosă și Giani Zăpodianu vor trebui să meargă în fața judecătorilor pentru a-și apăra cauza.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...