Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Din martie, micii contribuabili vor avea o aplicație simplificată pentru e-Factura

Din martie, micii contribuabili vor avea o aplicație simplificată pentru e-Factura. Sistemul e-Factura a atins un nou prag, depășind 300.000 de utilizatori și procesând un milion de facturi pe zi, la doar o lună și jumătate de la lansare. Cu toate acestea, mulți antreprenori se confruntă încă cu dificultăți.

Începând din luna următoare, ANAF va oferi o aplicație e-Factura simplificată pentru administratorii de afaceri mici, care emit un volum redus de facturi, în încercarea de a facilita procesul lor. Un reprezentant al ANAF a explicat modul în care e-Factura a devenit atât de complexă și a oferit detalii despre noile îmbunătățiri planificate. Acesta a explicat că e-Factura a fost extinsă. Pentru a satisface nevoile din ce în ce mai variate ale mediului privat, dar că micii contribuabili pot fi copleșiți de numărul mare de opțiuni disponibile.

Din acest motiv, va fi disponibil un formular simplificat. Acesta va cuprinde doar elementele esențiale, urmând să fie lansat în curând. Cu toate acestea, multe dintre erorile întâlnite de utilizatori sunt atribuite lipsei de familiaritate cu acest nou sistem digital. ANAF organizează întâlniri online periodice pentru a răspunde la întrebările și preocupările utilizatorilor. Oferindu-le oportunitatea de a învăța și de a obține asistență directă. Aceste întâlniri oferă oportunitatea participanților de a înțelege mai bine sistemul e-Factura. Și de a adresa întrebări specifice, beneficiind de sfaturi și asistență din partea experților ANAF.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

mai 17, 2024

Facebook VS Instagram – Ce preferă tinerii...

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...