Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Dispare permisul auto, maşinile vor avea cutii negre

Dispare permisul auto, maşinile vor avea cutii negre. Permisul de conducere, așa cum îl cunoaștem, este pe cale de a fi înlocuit. Mașinile vor fi echipate cu o cutie neagră începând de anul acesta, iar șoferii agresivi vor fi supuși la pedepse mai severe. Toate acestea potrivit planurilor Comisiei Europene. Permisul de conducere clasic, sub forma unui card, ar putea fi înlocuit cu un document digital. Acesta va include informații personale, categoria de vehicule și fotografia titularului. Șoferii vor putea prezenta acest document digital polițiștilor prin intermediul smartphone-ului. Dacă va fi adoptată, această regulă va deveni obligatorie în toate țările Uniunii Europene.

În paralel, Comisia Europeană este preocupată de numărul mare de accidente rutiere și intenționează să le reducă prin impunerea de legi mai stricte. Depășirea periculoasă, parcarea ilegală sau conducerea pe sens interzis ar putea fi considerate infracțiuni. Șoferii ar putea primi pedepse inclusiv închisoare, în funcție de gravitatea faptei.

Citește și Spectacol caritabil la Hălăucești

Propunerile sunt în curs de analiză, iar momentan nu există un termen precis pentru implementarea lor. În intervalul de timp până la punerea în aplicare a acestor schimbări, va avea loc o altă modificare notabilă: începând cu luna iulie, toate mașinile vor fi echipate cu o cutie neagră similară cu cea folosită în aviație. Această cutie neagră va furniza poliției și industriei auto informații utile în caz de accident, contribuind astfel la îmbunătățirea sistemelor de siguranță în situații de impact.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...