Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Domeniu IT nu este cel mai bine plătit

Conform celor de la ZDI, care citează topul realizat de către Sorina Faier, specialist în resurse umane, domeniul IT a fost detronat de către sistemul bugetar în ceea ce privește salariul lunar. Sunt meserii cu tradiție, cum ar fi cea de medic sau avocat, însă sunt și locuri de muncă recent apărute care pot aduce salarii mult peste medie, cum sunt cele din IT.

”În ultimele decenii, piața muncii din România s-a dezvoltat semnificativ, oferind oportunități de carieră și salarii competitive. Cu toate acestea, este important să menționăm că țara noastră este încă în proces de recuperare din perioada comunistă, iar în comparație cu alte țări europene, nivelul salariilor rămâne inferior. Cu toate acestea, există câteva domenii care oferă cele mai bine plătite joburi în România”, a declarat Sorina Faier, specialist în resurse umane. 

Top 4 salarii în România:

1. Medic

Domeniul medical este recunoscut pentru salariile ridicate, datorită importanței și complexității acestui domeniu. Medicii specializați, cum ar fi cardiologii sau chirurgii, câștigă în medie aproximativ 10.000 de euro pe lună dacă adunăm veniturile de la stat cu cele de la privat.

2. Avocat

Avocatura este un alt domeniu bine plătit în România. Sarcinile lor complexe și responsabilitățile legale le aduc un salariu mediu de aproximativ 5.000 de euro pe lună, dacă vorbim de avocați cu minimum 10 ani experiență

Vezi un alt articol: Strategia de Transformare Digitală a județului Iași.

3. IT

ManagerDomeniul IT este în plină expansiune și mulți specialiști din acest domeniu se bucură de salarii competitive. IT managerii pot câștiga în jur de 6.500 de euro pe lună, iar specialiștii în acest domeniu se bucura de salarii foarte mari în comparație cu media din piață.

4. Director Financiar

Într-o economie în curs de dezvoltare, companiile au nevoie de specialiști în domeniul financiar pentru a-și gestiona finanțele. Managerii financiari pot câștiga aproximativ 6.000 de euro pe lună dacă lucrează într-o companie mare si coordonează mai multe departamente. Ei pot fi de asemenea și membrii ai boardului.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...