Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Dosarul Fabrica de vise: Până acum, 8 inculpați trimiși în arest

Dosarul Fabrica de vise: Până acum, 8 inculpați trimiși în arest. Magistraţii Curţii de Apel au dispus arestarea unui număr de 8 inculpaţi în dosarul instrumentat de DIICOT. Printre aceştia, se numără şi canadianul Philipp Fuhrmann, administratorul fabriciiÎn urmă cu o săptămână, Tribunalul a respins cererea procurorilor de arestare a 9 inculpaţi. Pentru opt dintre ei, Tribunalul a considerat suficient arestul la domiciliu. 

Administratorul firmei, Phillip Fuhrmann a fost plasat doar sub control judiciar. Inculpaţii, dar şi procurorii, au contestat decizia, dosarul fiind preluat de Curtea de Apel. Precizăm că în primul lot adus in fața magistratilor de la Curtea de Apel se aflau toți membrii comitetului de conducere al fabricii de la Miroslava care prepara produse din substante interzise.

Citește mai multe: Dosarul “Fabrica de vise”: 8 arestați la domiciliu și 11 sub control judiciar.

În urma unei hotărâri judiciare, Tribunalul Iași a admis contestația formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împotriva Încheierii penale nr. 294/JDL din 20.09.2023.

Instanța a decis desființarea parțială a acestei Încheieri penale

Astfel, instanța a decis desființarea parțială a acestei Încheieri penale, în sensul înlăturării dispozițiilor referitoare la inculpații Bogatu Iulian-Ionuţ, Toma Costel-Bogdan, Ciucă George Mădălin, Loghin Mihnea-Leonard, Olăraşu Constantin, Iftime Alexandra, Zonda Radu și Fuhrmann Philipp.

Ulterior, în temeiul Codului de Procedură Penală, s-a dispus emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pentru acești inculpați. De asemenea, s-au menținut dispozițiile referitoare la inculpatul Acatrinei Vlad-Constantin, inclusiv privind plata onorariilor apărătorilor desemnați din oficiu și a cheltuielilor judiciare avansate de stat.

Vzei detalii: DIICOT a descins la Bobo Shop din Palas Mall. Caută jeleuri cu substanțe psihoactive.

Contestațiile formulate de inculpații implicați împotriva acestei decizii au fost respinse ca nefondate.

Această hotărâre a fost pronunțată în 27.09.2023 și a fost definitivă. Ea a fost comunicată în mod oficial către mai multe autorități, inclusiv I.P.J. Iași – Biroul de Supravegheri Judiciare, I.P.J. Neamț – Biroul de Supravegheri Judiciare, Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date București, Direcției Generale a Pașapoartelor, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Inspectoratului General pentru Imigrări. De asemenea, fiecare inculpat a fost obligat să suporte cheltuielile judiciare avansate de stat. Onorariul parțial al apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Loghin Mihnea Leonard a fost inclus în sarcina statului și va fi acoperit din fondurile Ministerului Justiției.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook, pentru a fi primul informat din județul tău!

decembrie 8, 2023

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de...

decembrie 7, 2023

Căutați documentele necesare pentru recalcularea pensiei? Conform...