Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Drum nou spre Aeroportul Iași cu acces din strada Aurel Vlaicu

Drum nou spre Aeroportul Iași cu acces din strada Aurel Vlaicu.

Primăria Municipiului Iași poate începe demersurile pentru proiectarea, apoi construirea unui nou drum spre Aeroportul Internațional Iași, cu acces din strada Aurel Vlaicu.

În ședința de joi, 9 mai 2024, Guvernul a adoptat o Hotărâre privind trecerea unui teren de 1.070 de metri pătrați din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Iași, în vederea proiectării străzii Aeroportului, în conformitate cu o Hotărâre a Consiliului Local adoptată în anul 2023.

Citește și La Iași va fi montat un portal care să transmită în direct imagini către alte orașe din lume

Predarea-preluarea părții din imobilul menționat se va face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Apărării Naționale și Municipiul Iași, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii, iar municipalitatea va avea la dispoziție maxim cinci ani pentru a realiza investiția.

Traseul propus porneşte din strada Aurel Vlaicu, urmează traseul străzii Holboca, strada Aeroportului, drumul de exploatare adiacent RA Aeroportul laşi SA și Aerostar SA Utilitară și se încheie în drumul Aeroportului, utilizat în prezent ca și cale principală de acces către Aeroportul Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

mai 17, 2024

Facebook VS Instagram – Ce preferă tinerii...

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...