Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Eficientizarea energetică a clădirilor publice în valoare de 107 milioane euro

107 milioane euro pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice. Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est a anunțat că municipiile din regiune pot solicita finanțări nerambursabile începând cu data de 30 ianuarie. Acestea vor fi oferite pentru proiecte de eficientizare energetică a clădirilor publice.

Apelul se adresează unităților administrativ-teritoriale municipii și parteneriatelor dintre municipii și județe/orașe/municipii/comune din zona funcțională urbană/zona metropolitană, instituțiilor și serviciilor publice de interes aflate în subordinea unităților administrativ-teritoriale municipiu/instituții publice centrale, conform unui comunicat al ADR Nord-Est.

Acțiunile sprijinite în cadrul acestui apel vizează lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, înlocuirea instalațiilor de producere și utilizare a agentului termic pentru încălzire și apă caldă menajeră cu surse regenerabile, instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și ventilare pentru asigurarea calității aerului interior.

Citește și Deciziile privind recalcularea pensiilor în lunile mai și iunie

Se acceptă proiecte care propun instalarea de sisteme alternative pentru producerea de energie electrică și/sau termică pentru consum propriu. De asemenea, se pot implementa sisteme inteligente de management energetic pentru îmbunătățirea eficienței energetice și monitorizarea consumurilor de energie.

Proiectele pot viza și dotarea clădirilor cu sisteme de iluminat inteligente și modernizarea lifturilor. Cererile de finanțare pot fi depuse prin sistemul informatic în perioada 30 ianuarie – 31 iulie.

Alocarea financiară disponibilă pentru acest apel este de 107,69 milioane de euro. Valoarea minimă nerambursabilă acceptată pentru un proiect este de 500.000 de euro. Mecanismul de selecție este unul necompetitiv, cu depunere continuă a proiectelor până la data de închidere, conform sursei menționate.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

iunie 21, 2024

România va adopta salariul minim european din...

iunie 21, 2024

Tradiții și practici în ziua cea mai...

iunie 21, 2024

Republica Moldova negocieri separate pentru aderarea la...

iunie 21, 2024

Începe vacanța mare. Elevii vor începe vacanța...