Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Elevi de la Pedagogic vor învăța la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”

Elevii Colegiului Pedagogic Vasile Lupu vor învăța la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”. Asta se va întâmpla cel puțin primele două module din noul an școlar. Decizia a fost luată de conducerea IȘJ, după consultarea tuturor factorilor educaționali. În contextul în care Palatul Vasilian a intrat în proces de restaurare.

“Pentru consolidarea Colegiului Pedagocic Vasile Lupu, a fost acordată cea mai mare sumă care a fost distribuită vreodată pentru reabilitarea unei școli. Vorbim de peste 25 de milioane de euro. Clădirea Palatului Vasilian, în afara faptului că este clădire de patrimoniu, este foarte mare, cu spații extrem de numeroase și presupune un proces laborios de restaurare și nu de reabilitare ceea ce înseamnă costuri suplimentare.

”Toți elevii de la Pedagogic să învețe în program de după-amiază”

Ne asumăm acest șantier și trebuie să facem ca lucrurile să funcționeze din perspectiva procesului didactic pentru cei peste 800 de elevi ai acestei unități școlare în condiții bune.

Este motivul pentru care, evident în colaborare cu Primăria Iași, cu conducerea școlii care l-a rândul său a discutat cu părinții și cu toți factorii educaționali, am decis ca, începând cu 11 septembrie, toți elevii de la Pedagogic să învețe în program de după-amiază la Colegiul Teehnic Gheorghe Asachi, pentru că și-au dorit să rămână în Copou, cu un argument de altfel justificat și anume acela că peste 200 de elevi sunt cazați în căminul liceului și pot face în felul acesta deplasarea mai ușoară, rămânând ca la finalul acestui an calendaristic să fie definitivate procedurile de construcție a școlii modulare din curtea colegiului, școală modulară ân care își vor desfășura activitatea toate clasele până la finalizarea proiectului de restaurare a Palatului Vasilian”, a declarat inspectorul general școlar, Luciana Antoci.

Poate te interesează și: Lucrările la grădinițele din Bucium și Dacia, aproape de finalizare.

La nivelul județului Iași, 21 au fost relocate, motivul fiind intrarea clădirilor în lucrări de reabilitare. „În majoritatea cazurilor s-au identificat soluții la alte școli din comună. Mai sunt cazuri, cum ar fi la Golăești, unde elevii învață în Căminul Cultural. La Lunca, comuna Scânteia, elevii vor învăța într-o clădire comunitară”, a mai adăugat Luciana Antoci.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!