Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Europarlamentari români cer bani de la UE pentru fermierii din țară

Doi europarlamentari români au cerut Comisiei Europene acordarea unui sprijin financiar suplimentar pentru fermierii din România. Este vorba despre Dan Motreanu, respectiv Daniel Buda. Europarlamentarii susțin că este nevoie de alocarea de fonduri și pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Acest lucru în contextul bombardării de către Rusia a porturilor ucrainene Reni și Ismail, esențiale pentru transportul grânelor din țara vecină pe Dunăre.

Toate acestea sunt subliniate într-o scrisoare deschisă, adresată de cei doi europarlamentari președintei Ursula von der Leyen.

”România ar trebui să facă față volumului adițional de mărfuri ucrainene transportate. Consolidarea culoarelor verzi de transport și dezvoltarea capacitaților de stocare a grânelor pe teritoriul țării noastre sunt alte chestiuni de luat în calcul. ”, se adată în documentul respectiv.

Citește un alt articol: Soluții, nu dispute politice pe seama copiilor defavorizați.

Dan Motreanu reamintește că Rusia a atacat porturile ucrainene Reni și Ismail, esențiale pentru transportul mărfurilor ucrainene pe Dunăre. De asemenea, a stopat acordul internațional privind transportul grânelor din Ucraina pe Marea Neagră. Acesta avertizează că în urma acestor acțiuni, va crește presiunea pe infrastructura de transport a României și pe sectorul agricol din țara noastră.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 19, 2024

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate...

aprilie 19, 2024

Noaptea trecută, pasagerii unei aeronave au trăit...

aprilie 19, 2024

Conform ABC News, Israelul a efectuat un...