Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Expoziția „Scrisori către Epoca de Aur”

Până la data de 30 Septembrie 2023, 18 poeți și prozatori români au scris câte o scrisoare către ei înșiși. Aceștia au copilărit în Epoca de Aur, deceniile ʼ70 – ʼ80. Expun unele lucrări de artă la Casa Muzeelor Iași, respectiv Muzeul Copilăriei în Comunism Iași.

Expoziția este completată de fotografiile scriitorilor de când erau elevi, pionieri, șoimi ai patriei, manuscrise din anii de școală, un desen ori chiar o jucărie. Expoziția oferă vizitatorului o experiență inedită de întoarcere în trecut. Este sub forma unei instalații artistice ale cărei elemente pun în valoare scrisorile originale, susținută deopotrivă auditiv, prin difuzarea a trei șlagăre ale copilăriei anilor ʼ70 – ʼ80.

Citiți și: Avem palat de ”aur”!

În Casa Muzeelor funcționează sediul administrativ al Muzeului Național al Literaturii Române Iași și ateliere. Funcționează și săli de expoziții, o sală multifuncțională de conferințe, precum și un depozit de patrimoniu și biblioteca muzeului. Proiectul „Casa Muzeelor”, care adaugă 5 muzee noi celor douăsprezece deja existente, vine să consolideze preocuparea Muzeului Național al Literaturii Române Iași pentru dezvoltarea permanentă a instituției. Se dorește să se ofere vizitatorilor din Iași și de pretutindeni urme consistente și definitorii ale unei istorii. Istorii care i-a creat orașului nostru renumele de capitală a culturii.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

septembrie 29, 2023

Procuroarea Cristina Chiriac este și șefa DNA...

septembrie 29, 2023

Salariul minim net depășește 2.000 de lei...

septembrie 29, 2023

Un Porsche 911 Carrera, fabricat în 202,...

septembrie 29, 2023

Un pas important pentru sănătate: Crucea roșie...