Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Expoziție de ciuperci

Luna aceasta are loc, în Grădina Botanică, o expoziție unică de ciuperci comestibile și otrăvitoare. În perioada 13-15 octombrie 2023, în Grădina Botanică din Iași are loc o prezentare unică și spectaculoasă. Este vorba despre o expoziție de ciuperci comestibile și otrăvitoare. Aceasta are ca scop principial informarea vizitatorilor privind pericolele pe care le prezintă anumite specii asupra sănătății.

Vezi și: Vernisaj: „1991 – 2023: Martori oculari ai Republicii Moldova”.

Expoziția se organizează anual încă din anul 1995 și prezintă eșantioane cu specii de ciuperci cunoscute sau mai puțin cunoscute, care surprind prin forme, dimensiuni, culori, dar și prin importanța alimentară, farmaceutică și ecologică în cadrul ecosistemelor în care trăiesc.

Specialiști de la Grădina Botanică, profesori, studenți, doctoranzi şi masteranzi din cadrul Laboratorului de Cercetare a Fungilor de la Facultatea de Biologie a Universității „Cuza” din Iași, în colaborare cu Subcomisia de Ocrotire a Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române – Filiala Iași, organizează această expoziție cu scop educațional. Ciupercile sunt colectate din secțiile Grădinii Botanice, pădurile din împrejurimile municipiului Iași.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

decembrie 1, 2023

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a comunicat că,...

decembrie 1, 2023

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare...

decembrie 1, 2023

Două orașe din Germania, Dusseldorf, respective Stuttgart,...

noiembrie 30, 2023

Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a intrat în...