Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Farmazon: Nu l-am denunțat eu pe Buzatu. Averea lui Buzatu a fost luată la verificat

Omul de afaceri vasluian, Emil Savin, zis Farmazon, spune că nu el l-a denunțat pe șeful Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. Farmazon a deszvăluit la Antena 3 că el l-a denunțat la DNA pe expertul care se ocupa de expertiza lucrărilor. Motivul denunțului a fost unul firesc: avea de încasat trei milioane de euro, iar neplata sumei de către CJ Vaslui l-a adus aproape de faliment.

„Povestea a plecat în 2021, de la niște lucrări, spuneau ei, neconforme. La momentul respectiv s-a cerut o expertiză, care s-a și realizat, până la urmă. Eu am cerut o contraexpertiză. Ei n-au vrut, au zis că acea contraexpertiză trebuie făcută de același expert (care a făcut prima expertiză).

Mie mi s-a părut cam dubios, le-am spus că nu cred că e corect…. Cei de la Consiliu (Consiliul Județean Vaslui, n.r.), dl. director Toma și alții de acolo, au zis să facem cu același expert. L-am contactat pe expert și l-am întrebat: ‘E corect, tot tu centrezi, tot tu dai cu capul?’ și mi-a spus că e corect, că doar el poate face expertiza.

citește și: Cu 300 de lei devii politician AUR

‘Faci contract cu mine și-ți fac contraexpertiza’, mi-a zis el. Mi-am contactat avocații și mi-au zis: ‘E ceva cusut cu ață albă. Dacă faci asta, e mită ascunsă și te duci la bulău’ (la pușcărie, n.r.).

Ăsta a fost denunțul pe care l-am făcut eu: nu l-am denunțat pe Buzatu, l-am denunțat pe expert, expertiza respectivă. Și m-am dus cu acea expertiză la domnii de la DNA și le-am spus chestia respectivă… De atunci, am intrat în ascultare (a fost pus sub interceptare, n.r.) și a ieșit toată panarama asta. Nu l-am denunțat pe Buzatu, ci pe domnul expert (…) N-am avut încotro și a trebuit să fac ce am făcut”, a spus Emil Savin la Antena 3.

Averea lui Buzatu va fi verificată

Dumitru Buzatu, baronul PSD de Vaslui, își va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Judecătorii au emis pe numele acestuia un mandat de arestare pentru luare de mită, însă decizia a fost deja contestată.

Hotărâtoare par să fi fost imaginile, care surprind flagrantul în care politicianul ia geanta cu miile de bancnote, dar și replica în care îi mulțumește denunțătorului pentru bani, pentru că ar fi fost „pe drojdie”.

Procurorii DNA îi vor verifica lui Dumitru Buzatu întreaga avere, iar dacă vor descoperi diferențe față de veniturile declarate legal, vor cere confiscarea proprietăților și banilor din conturi.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

decembrie 1, 2023

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a comunicat că,...

decembrie 1, 2023

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare...

decembrie 1, 2023

Două orașe din Germania, Dusseldorf, respective Stuttgart,...

noiembrie 30, 2023

Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a intrat în...