Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV cu reducere de 50%

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a comunicat că, începând de vineri, femeile cu vârsta cuprinsă între 19 și 45 de ani vor putea achiziționa vaccinul HPV cu o reducere de 50%, printr-o prescripție eliberată de medicul de familie.

„De mâine, femeile au o nouă șansă în lupta împotriva cancerului de col uterin! Începând cu 1 decembrie, nu doar fetele și băieții cu vârste sub 18 ani vor putea accesa ușor vaccinul HPV! Femeile cu vârsta cuprinsă între 19 și 45 de ani vor putea achiziționa acest vaccin cu o reducere de 50% printr-o prescripție de la medicul de familie”, a scris Rafila joi pe platforma Facebook.

Ministrul a subliniat importanța vaccinării împotriva cancerului de col uterin: „Suntem preocupați de sănătatea femeilor, le protejăm, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze și îndemnăm mamele să-și protejeze copiii cu vârste între 11 și 18 ani!” Această inițiativă reprezintă o măsură importantă pentru promovarea sănătății femeilor și prevenirea unei afecțiuni grave precum cancerul de col uterin.