Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Fiscul trece la sancțiuni

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iași, în zilele următoare, va aplica sancțiuni, respectiv amendă contravențională privind nerespectarea reglementărilor emise de Ministerul Finanţelor cu privire la întocmirea, semnarea şi depunerea în termenul legal la unităţile teritoriale ale situaţiilor financiare anuale, potrivit art.42 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În temeiul prevederilor art. 7 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, ne manifestăm rolul activ, în sensul de a vă înștiința cu privire la faptul că dacăpentru anul2022 nu v-aţi îndeplinit obligaţia depunerii situaţiilor financiare/declarațiilor de inactivitate,după caz, în termenul legal prevăzut la art. 36 din Legea contabilităţii nr.82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, constituie contravenţie.

Citește un alt articol: Românii sunt buni de plată! CCR a dat undă verde pentru noile taxe și impozite.

Menționăm că informatii privind situatia depunerii situațiilor financiare pot fivizualizate pe site-ul Ministerului Finanţelor – secțiunea Agenți economici și instituții publice – date deidentificare, informații fiscale, bilanțurisau la sediul Administrației Județene a FinanțelorPublice Iași din municipiul Iasi, str. Anastasie Panu, nr. 26, mezanin, ghiseul 3.

Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de a vă oferi asistență pentru identificarea soluțiilor optime în vederea conformării fiscale voluntare.

Informații suplimentare puteți obține utilizândFormularul de contact disponibil pe pagina de Internet a instituției noastre: www.anaf.rosau telefonic, prin contactarea Serviciului de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center, la nr. de telefon 031.403.91.60.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

decembrie 8, 2023

Protestele spontane ale grefierilor continuă să blocheze...

decembrie 8, 2023

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de...

decembrie 7, 2023

Căutați documentele necesare pentru recalcularea pensiei? Conform...