Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Fostul primar, Nichita, poate ieși din închisoare

Fostul primar, Nichita, poate ieși din închisoare. Magistraţii de la Judecătoria Vaslui au admis cererea de eliberare condiţionată formulată fostului primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita. Acesta ispăşeşte o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. A fost acuzat că a folosit resursele şi angajaţii Poliţiei Locale Iaşi pentru spionarea amantei sale.

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de către petentul condamnat Nichita Gheorghe şi propunerea Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui, ca fiind întemeiate. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe – deţinut în Penitenciarul Vaslui, din executarea pedepsei de 6 ani şi 8 luni închisoare ani dispusă prin sentinţa penală nr. 82/2023 a Tribunalului Vaslui, în baza căreia a fost emis mandatul de executare al pedepsei închisorii nr. 129/2023.

În baza art. 100 alin. 6 Cod penal, intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei, respectiv 24.05.2027, constituie termen de supraveghere pentru condamnat”, se arată în decizia instanţei, potrivit Agerpres.

Fostul primar s-a întors în penitenciar

Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv, în luna august a anului trecut, de Curtea de Apel Iaşi. Pedeapsa este de cinci ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. În dosar era acuzat că a folosit resursele şi angajaţii Poliţiei Locale Iaşi pentru spionarea amantei sale.

Citește și: Liviu Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale Iași, a încetat din viață.

Fostul primar s-a întors în penitenciar după ce mai fusese eliberat condiţionat în octombrie 2021, în urma executării, la Penitenciarul Botoşani, a unei părţi din pedeapsa primită într-un alt dosar, de corupţie, în care a fost acuzat că a primit mită 10% din valoarea unui proiect european.

Ulterior, cele două pedepse au fost contopite, ajungându-se la pedeapsa de 6 ani și 8 luni de închisoare.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...