Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Gala premiilor pentru Directorii Anului

Gala premiilor pentru Directorii Anului. Anul acesta au aplicat peste 200 de directori din aproape toate judeţele ţării pentru unul dintre cele patru premii la categoriile: Inovare, Egalitate de Şanse, Antreprenoriat, precum şi marele premiu, Directorul Anului 2023. Potrivit datelor jurnizate de Asociaţia pentru Valori în Educaţie (AVE), cei mai mulţi directori sunt din judeţul Iaşi. Bogdan Liviu Lavric, directorul Şcolii Gimnaziale Chicerea din comuna Tomeşti, a reuşit să se califice ca finalist în două categorii distincte: Egalitate de Şanse şi Antreprenoriat.

Citește și un alt articol: Se apropie echinocțiu de toamnă.

Directoarea Colegiului Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iaşi, Beatrice Carmen Zelinschi, şi directoarea Şcolii Gimnaziale „Ion Ghica”, Raluca Mariana Cozma, sunt finalistele secţiunii Antreprenoriat în cadrul Galei Premiilor pentru Directorii Anului 2023. Directorii de şcoală câştigători, care vor fi anunţaţi la Gala de pe 9 octombrie. Aceștia vor primi câte un premiu în valoare de 3.500 de euro. Premiul constă şi într-un loc în Programul de Transformare a Şcolilor din România, lansat în această toamnă de AVE.

Cum se vor desemna câștigătorii

Selecţia şi jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului sunt realizate în mai multe etape şi au o abordare complexă şi riguroasă. Comisiile de jurizare alocate fiecărei categorii de premiu sunt formate din minimum şapte membri. Conform celor de la ZDI, pentru fiecare categorie, sunt urmărite criterii diferite de eligibilitate. Astfel, pentru Inovare, sunt căutaţi liderii care gândesc altfel. Lideri ce găsesc soluţii inovatoare, abordează într-un mod cu totul diferit o problemă cronică a şcolii pe care o coordonează.

Vezi și un eveniment: Teatrul Național Iași performează la Chișinău.

La categoria Antreprenoriat, sunt premiaţi directorii ale căror iniţiative demonstrează eficienţă antreprenorială în situaţii în care resursele nu sunt suficiente. La categoria Egalitate de Şanse, directorii care reuşesc să aducă mai aproape de şcoală elevii vulnerabili din comunităţile lor. Marele premiu va fi acordat acelui director de şcoală care va surprinde prin calităţi de leadership excepţionale, viziune şi rezultate remarcabile.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.