Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Granturi de 1,4 milioane de euro pentru eoliene și panouri solare

Granturi de 1,4 milioane de euro pentru eoliene și panouri solare în agricultură. Ministerul Agriculturii și AFIR au publicat ghidul solicitantului pentru finanțările de maximum 1 milion de euro pentru panouri solare și 1,4 milioane euro pentru generatoare eoliene de energeie elctrică destinate fermierilor și antreprenorilor din industria alimentară. Ghidul a fost publicat cu 8 zile înaintea deschiderii sesiunii de înscrieri.

Este vorba despre schema de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare, finanțată prin Fond de Modernizare, din bani europeni.

Află și: Va crește prețul la gigacalorie.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare se desfășoară în perioada 9 noiembrie 2023, ora 08:00 – 23 noiembrie, ora 23.59. Inițial, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunțase că va deschide apelul pe data de 5 noiembrie. Acesta a mai amânat 4 zile. Ghidul solicitantului și modelul Cererii de finanțare pot fi descărcate de pe site-ul AFIR. Cererile de finanțare se vor depune doar online, pe site-ul AFIR.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

iulie 15, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții...

iulie 15, 2024

Seceta afectează culturile agricole. Culturile agricole din...

iulie 15, 2024

In iunie 2024, inflația în România a...

iulie 15, 2024

Spania a învins Anglia cu 2-1 (Nico...