Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Gravidele vor avea prioritate la cozi, dar și locuri speciale de parcare

Femeile însărcinate sau persoanele însoţite de copii până în 5 ani vor avea prioritate la cozile de la casele de marcat şi la casieriile sau ghişeele instituţiilor publice şi private. Pentru aceleași persoane vor exista locuri speciale de parcare, semnalizate corespunzător. Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, legea ca for decizional, iar proiectul merge la promulgare.

Toate supermarketurile şi instituţiile publice sunt obligate să afişeze această informaţie.

Citește și: DIICOT a descins la Bobo Shop din Palas Mall. Caută jeleuri cu substanțe psihoactive.

„Entităţile publice şi private au obligaţia de a amplasa la vedere, lângă casele de marcat/casierii/ghişee sau acolo unde se prestează serviciul oferit de acestea, afişe care să prevadă acordarea de prioritate femeilor gravide, precum şi persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani. Excepția o fac cazurile în care există casierii/ghişee/case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane”.

Care sunt prevederile legale?

Legea prevede reglementări şi pentru parcările instituţiilor publice sau entităţilor private. Dacă numărul locurilor este mai mare de 10, atunci vor fi amenajate, rezervate şi/sau semnalizate minimum 4% (dar nu mai puţin de două locuri) pentru parcarea maşinilor folosite de femeile gravide, precum şi persoanele însoţite de copii până la 5 ani.

Vezi un alt articol: O biserică din Belgia va fi transformată în supermarket de către proprietarul Mega Image.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor acestei legi pot ajunge până la 10.000 de lei. Dacă cineva foloseşte, fără drept, locurile de parcare destinate gravidelor sau persoanelor însoţite de copii mici poate fi sancţionat. Amenda este de la 2.000 până la 10.000 de lei. Aceleaşi amenzi se aplică şi pentru cine încălcă obligaţia de a amenaja, rezerva şi/sau semnaliza locurile de parcare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/a02ad34688f1cb1be1eb59a3b150474a.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130