Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Guvernul alocă 1,7 miliarde de lei pentru sănătate

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, înaintea ședinței de Guvern, că sănătatea primește 1,7 miliarde de lei pentru medicamente. Aici se includ servicii și dispozitive medicale, pentru derularea programelor naționale de sănătate curative, dar și pentru acordarea de tratamente compensate și gratuite.

Astfel, va fi majorat bugetul fondului național unic de asigurări sociale de sănătate cu bani din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Premierul a mai spus că vrea să fie eliminate: „Toate portițele prin care se face evaziune fiscală în România”. Asta pentru că „fără bani nu putem avea un sistem de sănătate puternic, un sistem de învățământ performant și autostrăzi ca în Occident”.

Vezi și: Sănătate orală la sate.

Și liderul liberal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre situaţia de la unele spitale, care au primit de la Casa de Sănătate doar 300 de lei. Acesta a declarat că un spital nu poate funcţiona nici cu trei milioane de lei, darămite cu 300 de lei. Este nevoie de finanţare! Iar toate aceste decizii la nivelul Ministerului Sănătăţii, în coordonare cu CAS, trebuie să asigure funcţionarea sistemului de sănătate. Unul din cele mai mari spitale de urgenţă din Capitală este deja în blocaj. Pentru decembrie, Spitalul Bagdasar-Arseni mai are un buget de doar 300 de lei, anunță managerul. Şi nu e singura unitate medicală în această situație.  Într-o situație similară este și Institutul Marius Nasta din Capitală.

Bugetul pentru luna decembrie este tot de 300 de lei. Mai grav, este că, potrivit ordonanței de reducere a cheltuielilor, managerii nu mai au voie să cheltuiască bani pentru reparații, iar în acest spital este nevoie de astfel de investiție pentru ca secția de terapie intensivă să poată fi deschisă.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...