Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Halep, bună de plată!

Halep, bună de plată! Suma pe care trebuie să o achite celebra sportivă a fost stabilită în urma procesului de la TAS. Halep a ales să își aducă controversa cu compania de suplimente Quantum Nutrition în fața Tribunalului din Manhattan, New York.

În căutarea unei soluții echitabile, Simona Halep a optat pentru un proces cu jurați în SUA. Această decizie îi va implica costuri semnificative pe lângă suma pe care urmează să o plătească ca despăgubiri. Simona Halep este parte reclamantă în procesul de despăgubiri împotriva companiei canadiene Quantum Nutrition, cerând compensații de peste 10 milioane de dolari. Alegerea unui proces cu jurați este neobișnuită în SUA, unde majoritatea cazurilor civile sunt rezolvate prin înțelegeri în afara instanței. Dacă nu se ajunge la o înțelegere, cazurile sunt supuse unui proces în instanță, iar judecătorul poate să intervină ca mediator.

Citește și: Messi, Ronaldo, Halep și alți cunoscuți s-au adunat în Iași sub forma unor figuri de ceară

În situația în care medierea nu are succes, procesul va continua, iar verdictul va fi dat de jurați. Aceștia sunt cetățeni obișnuiți, fără pregătire juridică, și sunt îndrumați de judecător în privința regulilor și procedurilor judiciare. Sistemul judiciar cu jurați este costisitor, iar Simona Halep va trebui să suporte aceste cheltuieli suplimentare.

Există două tipuri de curți cu jurați în sistemul judiciar american: „Petit jury”, care evaluează probele prezentate și determină responsabilitatea părților în procesele civile, și „Grand jury”, cu o competență mai specializată, care poate investiga și acuza în cazuri penale complexe.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

mai 17, 2024

Facebook VS Instagram – Ce preferă tinerii...

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...